Područna škola

Odjel u Virju

Umjetnička škola Fortunat Pintarić djeluje u Virju. Nastava se odvija u prostorijama Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara. Područni odjel u Virju krenuo je s djelovanjem 2012. godine kada je prvi razred upisalo 12 učenika.

Nastava se odvija u popodnevnim terminima kada u prostorima škole odzvanjaju zvukovi različitih instrumenata: glasovira, klarineta, saskofona, trube, flaute, trombona i violine. Osim nastave instrumenata koja se odvija dva puta tjedno, naši učenici pohađaju i nastavu iz predmeta koji se zove solfeggio. To je predmet na kojem učimo čitati i pisati note, vježbamo glazbeni sluh, pjevamo i upoznajemo različite glazbene pojmove, a sve to pomaže nam u sviranju. Nastava solfeggia odvija se u grupi dva puta tjedno.

Osim pohađanja nastave naši učenici nastupaju na školskim produkcijama. Oni marljivo vježbaju i uz pomoć profesora pripremaju skladbe koje izvode pred publikom. Ove godine učenici trećeg razreda dobili su još jedan predmet. Dio učenika pohađa zbor, a dio puhački orkestar. Zato naši učenici osim individualnih nastupa pripremaju program koji će izvoditi na brojnim nastupima s ansamblom, što ih dodatno motivira.

 

Sve slike možete vidjeti u našoj fotogaleriji. Za fotogaleriju kliknite OVDJE.

Kontaktirajte nas

Društvene mreže

Pratite nas i na našim društvenim mrežama.
Nalazite se ovdje: Naslovna O školi Područne škole Odjel u Virju