Srijeda, 18 Prosinac 2019 09:00

[SEMINAR] 'MUSICORUM MASTERWEEK MMW 1.' opravdao sva očekivanja

Seminar ‘MUSICORUM MASTERWEEK MMW 1.’ opravdao sva očekivanja, zadovoljstvo je obostrano – sa strane polaznika i mentora

 Tekst: Drava.info

U Koprivnici, 14. i 15. prosinca 2019., održan je seminar kojeg su mentori iz Glazbenog centra Musicorum zajedno u suradnji sa Umjetničkom školom Fortunat Pintarić, organizirali za polaznike iz različitih dijelova Hrvatske.

 

Glazbeni centar Musicorum je centar profesora entuzijasta koji su spremni na velika odricanja i izazove, jednako kao što su to pokazali i dokazali naši polaznici ovog većeg projekta.

Pripreme su počele još u kolovozu kada smo iznijeli okvirni plan, a nakon što nam je Umjetnička škola Fortunat Pintarić izašla u susret bilo je potrebno samo odabrati datum.

Nakon što je datum dogovoren zadali smo termine prijava i ograničili kapacitet polaznika na 6 kandidata po mentoru, kreativni solfeggio 12, dok za rad u glazbenom programu Sibelius 10 polaznika. Odaziv je u prvom tjednu prijava bio toliko velik da smo morali proširiti kapacitet saksofona i kreativnog solfeggia, a neki polaznici su bili na čekanju zbog prevelikog interesa.

 

Seminar je polazilo 30 polaznika (Koprivnica, Đurđevac, Varaždin, Karlovac, Slatina), dok su za nastavu bili zaduženi:

Antonio Rumenović – gitara

Vojkan Jocić – saksofon

Marko Malivuk Jovanović – saksofon

Filip Klauček – kreativni solfeggio i rad u glazbenom programu Sibelius

Laura Malovac - klavir

 

Ovo je bila naša prva priča u kojoj su polaznici u subotu i nedjelju proveli u školi družeći se, učeći, stvarajući, a kući su otišli sa osmijesima na licima. Također za ovu prvu priču polaznici su bili složni u tome da žele još jer s obzirom na dozu kreativnog stvaralaštva vrijeme im je bilo ispunjeno, ali prekratko. Ono što znamo, pa ćemo im obećati, da je naša prva priča itekako zaživjela te da ona i dalje traje. Svega ovog ne bi bilo da nije bilo vas dragi polaznici i mentori. A tek što spremamo, ostaje za vidjeti u 2020. godini – rekao je Filip Klauček, prof., predsjednik Glazbenog centra Musicorum

[VIDEO MMW 1.] - https://www.youtube.com/watch?v=X3x5x0QYbVU