Koncert u spomen na profesore Josipa Golubića, Krešu Lukačića i Tihomira Klaučeka, Dom Mladih, 15. travnja 2019

U dvorani Doma mladih u Koprivnici, u ponedjeljak, 15. travnja bivši i sadašnji učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić održali su svečani koncert u spomen na preminule djelatnike škole: Josipa Golubića, Krešimira Lukačića i Tihomira Klaučeka. Koncertu je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, zamjenice koprivničkog gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž te ravnateljica Ariana Šandl, uz brojne građane.

Dugogodišnjeg profesora trube, roga i gitare Josipa Golubića, preminulog 2001. godine, predstavio je gitaristički odjel, a kao gošće na koncertu nastupile su bivše učenice Umjetničke škole Ana Tukša i Matilda Milković.

Tamburaški orkestar odao je počast dugogodišnjem glazbenom pedagogu, voditelju tamburaškog orkestra KUD-a “Podravka” i učitelju gitare Kreši Lukačiću, koji je preminuo 2013. godine. Gosti u ovom dijelu bili su članovi Tamburaške sekcije HPD-a “Ferdo Rusan” iz Virja te članovi jazz sastava Behave Community.

Za Tihomira Klaučeka, ravnatelja Umjetničke škole od 2010. godine do smrti, praizvedeno je djelo 'In Memoriam', skladatelja i profesora Filipa Klaučeka koje je izvela Hana Široki, učenica 5. r OGŠ u klasi Jelene Košutić, prof.. Na samome kraju nastupio je Puhački orkestar Grada Koprivnice, čiji je bio voditelj i dirigent.